Risotto är en perfekt rätt att tillaga på gårdagens risrester. Svart ris, som är ett fullkornsris, innehåller antocyanin som är en antioxidant och är bland annat rikt på fiber.
Svart Risotto
Risotto på svart ris med härlig krämighet från Tahini och umami-smak från No Bullshit Buljong.
Ingredienser
- 1 msk Virgin Kokosolja
- 1 st salladslök – skivad
- 1 st selleristjälk – skivad
- 1 st stjälk av grönkål – hackad
- 2,5 dl svart ris – färdigkokt
- 0,5 - 1 dl vatten
- 1 msk No Bullshit Buljong
- 1-2 msk Vit Tahini
- 1 nypa Himalayan Crystal Salt
- 1 liten näve bladspenat
- 3 st cocktailtomater – delade
Gör så här
- Hacka och skiva lök och grönsaker.
- Hetta upp en stekpanna med kokosolja och lägg i salladslök, selleri och grönkål. Fräs ett par minuter och tillsätt ris och vatten.
- Blanda i buljong och tahini. Salta efter smak. Tillsätt mer vatten efter behov.
- Vänd ner spenat och tomat.
- Servera risotton medans den är varm.
Tips: Det är perfekt att göra risotto på gårdagens risrester. Det går självklart bra att byta ut det svarta riset mot rött ris eller annat fullkornsris.