Veganska och glutenfria småkakor med underbar nötig smak från sesamfrön och mild smak av choklad. Enkla att göra och smakar precis så som småkakor ska.
Tahini- & choklad cookies
Nötfria kakor med Tahinispread – Smooth Choklad!
Ingredienser
- Bas
- 1/2 dl Tahinispread – Smooth Choklad
- 1/2 dl Kondenserad Kokosmjölk
- 1 nypa Vaniljpulver – Bourbon
- 1/2 tsk bakpulver
- 1 dl bovetemjöl
- Topping
- sesamfrön
Gör så här
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Blanda samman alla ingredienserna i basen till en deg.
- Ställ degen i kylen i ca. 15 minuter för att göra den lättare att arbeta med.
- Forma kakdegen till 12 st kulor och rulla dem i sesamfrön så att hela kulan täcks.
- Placera kulorna på en bakplåtspapperklädd plåt och tryck ut kulorna till platta kakor med hjälp av undersidan på ett glas. Kakorna ska var ca. 1 cm tjocka.
- Grädda i ugnen i ca. 8 minuter. Låt kakorna svalna något på plåten innan du för över de till ett galler för att svalna helt.