Små, lagom mjuka kakor som passar både till vardag och fest. Med en bas på Tahini och mandelmjöl och kryddade med kryddmixen Gurkmejalatte. Kryddmixen, som bland annat innehåller gurkmeja, ceylonkanel och lucuma, är en kryddmix för att göra golden milk men fungerar lika bra till både bak och matlagning. Men variera gärna smaken på kakorna och prova exempelvis matcha, kardemumma eller kakao.
Tahini & Mandelkakor med Gurkmeja
Snabbakade glutenfria kakor med magnesiumrik tahini och kurkuminrik gurkmeja.
Ingredienser
- Kakor:
- 2 dl mandelmjöl
- 2 msk Vit Tahini
- 2 msk Raw Agave Naturell
- 1/2 tsk bakpulver
- 1/2 tsk Raw Äppelcidervinäger med moder
- 1 nypa Himalayan Crystal Salt
- 1 tsk Gurkmejalatte – Ceylonkanel & Lucuma
- Topping:
- 2 msk pistagenötter
Gör så här
- Sätt ugnen på 170 grader.
- Mixa alla ingredienser till kakorna i en mixer/matberedare, mixa till en jämn massa.
- Forma till små bollar och tryck ut till kakor på bakplåtspapper.
- Toppa varje kaka med pistagenötter och grädda i ca 8- 10 min i 170 grader. Låt svalna.
Tips: Variera smaken på kakorna genom att byta ut Gurkmejalatte-mixen mot tex Matcha eller Raw Cacao Powder samt andra nötter eller frön som topping.