Tahinikakor med hasselnöt- & chokladspread

Snabb-bakade glutenfria och veganska kakor med magnesiumrik tahini.

Små lagom mjuka kakor som passar både vardag och fest. Med en bas på tahini och mandelmjöl är de lätta att smaksätta som man vill. Vi har använt vår gurkmejalattemix som bland annat innehåller gurkmeja, ceylonkanel och lucuma samt matcha och vanilj. Det tillför inte bara god smak utan kakorna får även fantastiskt fin färg.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 170 grader.
  2. Välj smaksättning och mixa alla ingredienser till kakorna i en blender eller matberedare, mixa till en jämn massa.
  3. Forma till små bollar och tryck ut till kakor på ett bakplåtspapper. Gör en grop med hjälp av tummen på varje kaka. Grädda i ugnen i ca. 8-10 min. Låt svalna.
  4. Fyll groparna med Nötspread – Hasselnöt & Choklad och låt stelna i kylen.