Ett kul recept som påminner om bacon, toppa en BLT-sandwich eller lägg på en burgare. Både salt, rökigt, krispigt och inte alls grisigt!
Tamari-fejkbacon
Ingredienser
- ½ dl Tamari Soja – Kraftig & Fyllig (9 mån.)
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 msk Näringsjäst
- 1 krm svartpeppar mald
- 1 tsk Raw Agave Naturell
- 1 tsk paprikapulver
- 4 st rispapper
Gör så här
- Sätt ugnen på 185 grader.
- Gör marinaden genom att blanda ihop alla ingredienser utom rispapper i en skål.
- Fyll en bunke med ljummet vatten. Doppa 2 rispapper snabbt i vattnet så de blir blöta och sätt ihop rispapperna med varandra.
- Klipp de sammansatta rispapperna i remsor och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
- Pensla varje remsa på båda sidorna med marinaden. Upprepa tills alla remsor är slut.
- Grilla i ugnen i ca 5-7 minuter och låt svalna.