Sötsalta och krämiga dadlar, lika utsökta som snacks som att skiva och servera i en sallad.
Tamari-fejkbacondadlar
Ingredienser
- 8 st Ekologiska medjooldadlar
- ½ dl Tamari Soja – Kraftig & Fyllig (9 mån.)
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 msk Näringsjäst
- 1 krm svartpeppar mald
- 1 tsk Raw Agave Naturell
- 1 tsk paprikapulver
- 2 st rispapper
Gör så här
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Gör marinaden genom att blanda ihop alla ingredienser utom dadlar och rispapper i en skål.
- Fyll en bunke med ljummet vatten. Doppa 2 rispapper snabbt i vattnet så de blir blöta och sätt ihop 2 rispapper med varandra.
- Klipp de sammansatta rispapperna i remsor och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
- Pensla varje remsa på båda sidorna med marinaden.
- Rulla remsorna runt dadlarna och grilla i ugnen i ca 5-7 minuter. Låt svalna!