Att ugnsrosta nötter och frön i tamari är ett snabbt och enkelt sätt att göra eget snacks – underbart gott att äta direkt som de är eller till att exempelvis toppa salladen med.
Tamarirostade mandlar & Solrosfrön
Skönt salta och smakrika tamrairostade nötter och frön – underbart gott!
Ingredienser
- 1 dl Tamari
- 2 dl Ekologiska mandlar
- 2 dl solrosfrön
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Lägg mandlar i en ugnsform och solrosfrön i en annan ugnsform. Fördela tamari jämnt över frön och mandlar. Rosta i ugnen i ca. 10-15 minuter. Rör om ett par gånger under tiden. Sänk sedan temperaturen till 125 grader och låt de torka i ytterligare ca.10 minuter. Ha ett vakande öga på dem så att de inte bränns, och ta ut dem från ugnen när de känns torkade och klara. Redo att ätas – underbart gott!