En underbar röra att ha på picknick-mackan så väl som tillbehör på buffébordet. Smak och textur påminner om den klassiska tonfiskröran, men den här är helt växtbaserad.
”Tonfisk”röra på solroskärnor
Växtbaserat alternativ till den klassiska tonfiskröran!
Ingredienser
- 3 dl solrosfrön – blötlagda i ca. 5 timmar
- 1/2 st rödlök
- 1 st färsk lök – det gröna
- 2 msk Raw Plommonvinäger – Saltsyrlig
- 2 msk Vegan Mayo
- Ca 10 st cocktail kapris
- 1/2 st citron – saften
- 1 nypa Himalayan Crystal Salt
Gör så här
- Skölj av de blötlagda solroskärnorna och mixa dem i en mixer eller matberedare i någon minut.
- Hacka lök och skär kaprisen i mindre bitar.
- Blanda samman alla ingredienser, pressa i citronsaft och rör ihop till en röra och smaka av.
Tips: Röran är god som pålägg till våra glutenfria frallor och baguetter. Toppa en citronskiva!