En klassisk dessert på veganskt vis som är lätt att göra och som går att förbereda i god tid innan den ska avnjutas. Toppingen kan varieras efter säsong, använd dina egna favoritfrukter, bär och nötter!
Vaniljpannacotta
En vegansk och len pannacotta enbart sötad med björksocker, smaksatt med ekologiskt vaniljpulver.
Ingredienser
- 2 dl kokosmjölk
- 1 dl mandelmjölk
- 1,5 msk Björksocker
- 0,5 tsk agar agar
- 2 nypor Vaniljpulver – Bourbon
Gör så här
- Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp på medelvärde. Sänk till låg värme och låt sjuda under omrörning i 1-2 minuter.
- Häll upp i portionsformar eller glas. Låt svalna och ställ i kylen i minst två timmar innan servering.
- Toppa med frukt eller färska bär.
Tips: Pannacotta går att variera med många olika smaker. Testa med nystött kardemumma eller lakritspulver.