En vegansk "cheesecake" som dessutom är både glutenfri och fri från raffinerat socker. Servera som tårta vid högtider eller i bitar till fikat – krämig och svalkande god! Hemligheten bakom den ostiga smaken är näringsjäst, extra gott tillsammans med söt mango.
Vegan Mango ”Cheesecake”
Växtbaserad "cheesecake" med härlig smak av mango – för alla tillfällen!
Ingredienser
- Botten
- 3 dl Raw Bovetegranola – Kakao & Kokos
- 3 st Ekologiska medjooldadlar – blötlagda om de är hårda
- 3 dl Ekologiska Cashewnötter – blötlagda
- Fyllning:
- 1 burk Vispbar Kokosgrädde – Fetthalt 30%
- Ca. 1/2 färsk mango – eller ca. 1 1/2 dl fryst mango i tärningar, tina dem innan och låt vätskan rinna av
- 1 tsk Gurkmejapulver
- 1 1/2 msk Näringsjäst
- 1 msk Raw Agave Naturell
- 3 msk Virgin Kokosolja – smält
- 1 nypa Himalayan Crystal Salt
- 2 nypor Vaniljpulver – Bourbon
- Servering:
- Färska bär
- myntablad
Gör så här
- Mixa granolan smulig i en blender eller matberedare.
- Kärna ur dadlarna och mixa med granolan till en botten.
- Tryck ut i en form med löstagbar botten, ca. 18 cm.
- Skölj och sila bort vattnet från de blötlagda cashewnötterna. Mixa cashewnötter, kokosgrädde, mango och gurkmejapulver i en matberedare eller blender till en slät smet.
- Häll i näringsjäst, agave, kokosolja, salt och vaniljpulver och mixa tills smeten är helt slät. Smaka av.
- Häll fyllningen i formen.
- Låt stelna i kylen 6-8 timmar.
- Servera tårtan kall, dekorerad med färska bär och mynta.
Tips: Blötlägg nötterna i ca 5 timmar för att optimera näringen, göra dem mer lättsmälta och lättare att mixa sönder. Om du glömt blötläggningen går det bra ändå, tillsätt en skvätt vatten när du mixar.