Vegan Mango ”Cheesecake”

Växtbaserad "cheesecake" med härlig smak av mango – för alla tillfällen!

En vegansk "cheesecake" som dessutom är både glutenfri och fri från raffinerat socker. Servera som tårta vid högtider eller i bitar till fikat – krämig och svalkande god! Hemligheten bakom den ostiga smaken är näringsjäst, extra gott tillsammans med söt mango.

Ingredienser

Gör så här

Botten:
  1. Mixa granolan smulig i en blender eller matberedare.
  2. Kärna ur dadlarna och mixa med granolan till en botten.
  3. Tryck ut i en form med löstagbar botten, ca. 18 cm.
Fyllning:
  1. Skölj och sila bort vattnet från de blötlagda cashewnötterna. Mixa cashewnötter, kokosgrädde, mango och gurkmejapulver i en matberedare eller blender till en slät smet.
  2. Häll i näringsjäst, agave, kokosolja, salt och vaniljpulver och mixa tills smeten är helt slät. Smaka av.
  3. Häll fyllningen i formen.
  4. Låt stelna i kylen 6-8 timmar.
  5. Servera tårtan kall, dekorerad med färska bär och mynta.

Tips: Blötlägg nötterna i ca 5 timmar för att optimera näringen, göra dem mer lättsmälta och lättare att mixa sönder. Om du glömt blötläggningen går det bra ändå, tillsätt en skvätt vatten när du mixar.