Vegansk morots”skagen”

30 snittar

Perfekt som snittar på mingelfesten!

Bästa versionen av Skagenröra är vegansk, krämig och lite lätt rökt i smaken. Passar till alla högtider och som snittar på mingelfest, är lika god att servera på en rostad brödskiva som förrätt och på toppen av en sallad. Får du lite kvar efter partyt kan du spara den i ett par dagar i kylen.

Ingredienser

  • 1 st morot
  • ca. 5 cm rättika , skalad
  • 1/2 st rödlök , hackad
  • 1 burk Vegan Mayo , 240 ml
  • 1/2 citron , saften
  • 2 msk Krämig Balsamvinäger - Chipotle
  • 1 nypa Himalayan Crystal Salt
  • 1 liten knippe koriander
  • 1 liten näve Rostade Algstrimlor Nori

Gör så här

  1. Koka moroten i vatten tills den är halvmjuk (inte för mjuk och inte för hård).
  2. Tärna moroten och rättikan och lägg i en bunke.
  3. Tillsätt den hackade löken, vegan mayo, pressad citron, balsamvinäger Chipotle och salt och blanda samman.
  4. Hacka koriander och smula sönder noristrimlorna i något mindre bitar och blanda ner i röran.
  5. Servera röran kall på svarta sesamkex som snittar.