Att göra biskvier behöver inte vara krångligt. Botten mixar du snabbt ihop i en mixer och använd Hasselnöt & Chokladspread till fyllning – då går baket snabbare. Veganska och glutenfria kakor med en härlig kladdig fyllning på en seg mandelbotten omsluten av mörk choklad. Forma botten till en klassisk cirkel eller varför inte gör biskvin till ett hjärta.
Veganska Chokladbiskvier
Chokladbiskvier med en krämig kärna av hasselnöt- och chokladkräm, täckt av mörk choklad på en lagom seg mandelbotten – yummie!
Ingredienser
- Botten:
- 2 dl mandelmjöl
- 1/2 dl Raw Agave Naturell
- 1 msk Kokossocker
- 1 nypa Himalayan Crystal Salt
- Fyllning:
- 10 tsk Nötspread - Hasselnöt & Choklad – låt gärna burken stå i kylen så att den stelnar
- Topping:
- 1 st Mörk chokladkaka - 80% kakao
Gör så här
- Sätt ugnen på 170 grader.
- Börja med botten. Mixa alla ingredienser till botten i en mixer/matberedare, till en jämn massa.
- Forma till små bollar och tryck sedan ut till runda biskvibottnar. Om du vill kan du forma botten till exempelvis hjärtan.
- Lägg på bakplåtspapper och grädda i ca 8- 10 min i 170 grader. Låt svalna.
- Klicka 1 tsk Heavenly Spread – Hasselnöt & Choklad på varje botten som fyllning. Lägg sedan bottnarna med fyllningen på i frysen tills fyllningen stelnat något.
- Smält slutligen chokladen i ett vattenbad och vänd den stelnade fyllningen på biskvin i den smälta chokladen och låt stelna.
Tips: Gör små biskvier, så får du mer i antal – goda mumsbitar att njuta av själv eller bjuda på.