Ljuvlig mousse gjord på endast två ingredienser och dessutom helt utan tillsatt socker. Toppa med limemarinerade jordgubbar för den perfekta balansen mellan söt vit choklad och syrliga bär.
Vit Chokladmousse
Gjord på ekologisk och vegansk vit schweizisk chokladl!
Ingredienser
- 1/2 burk Vispbar Kokosgrädde – Fetthalt 30%
- 80 g Vit Choklad – Vanilj & Havssalt
- Till servering
- 5 st jordgubbar
- 1 klyfta lime , saften
- 1/2 st lime , zesten
Gör så här
- Värm kokosgrädden i ett vattenbad.
- Ta bort bunken med kokosgrädde från spisen. Smält den vita chokladen i den uppvärmda kokosgrädden och blanda samman.
- Ställ in bunken i kylen i ca 1-2 timmar tills blandningen är ordentligt kyld.
- Ta ut bunken och vispa blandningen fluffig med en elvisp.
- Skär jordgubbarna i skivor och marinera med saften från en limeklyfta.
- Servera moussen och jordgubbarna i portionsglas och toppa med limezest.
Tips: Du kan förbereda moussen i glas innan servering men toppa med jordgubbarna precis innan så slipper du att saften från jordgubbarna blandar sig med moussen.