Hoppa till huvudinnehållet

Äppelkaka med matchaäpplen

Äppelkaka med matchaäpplen

Glutenfri och växtbaserd äppelkaka gjord på vår muffin- & tårtbottenmix smaksatt med kanel och toppad med gröna matchaäpplen. Servera gärna med en grön matchasås gjord på coconut butter – en klassisk äppelkaka med en grön twist!

Ingredienser

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda samman muffin- & tårtbottenmix, vatten, kokosolja, agave och kanel i en bunke till en smet.
  3. Smörj en liten springform med kokosolja. (ca 15 cm i diameter)
  4. Häll smeten i den smorda formen.
  5. Kärna ur äpplen och skär i tunna klyftor.
  6. Vispa ut matchan i pyttelite vatten i en skål och vänd ner äppelskivorna så att de täcks av matchan.
  7. Stick ner äppelklyftorna i kaksmeten och grädda kakan i ugnen i 20-25 minuter. Känn med en sticka så att kakan är genomgräddad.
  8. Ta ut och låt svalna något innan du serverar.