Äppelkaka med matchaäpplen
Glutenfri och växtbaserd äppelkaka gjord på vår muffin- & tårtbottenmix smaksatt med kanel och toppad med gröna matchaäpplen. Servera gärna med en grön matchasås gjord på coconut butter – en klassisk äppelkaka med en grön twist!
Ingredienser
- 1 1/3 dlvatten
- 2 mskAgave
- 1 tskkanel
- 1 stäpple
- 1/2 tskMatcha – Ceremonial Grade A
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda samman muffin- & tårtbottenmix, vatten, kokosolja, agave och kanel i en bunke till en smet.
- Smörj en liten springform med kokosolja. (ca 15 cm i diameter)
- Häll smeten i den smorda formen.
- Kärna ur äpplen och skär i tunna klyftor.
- Vispa ut matchan i pyttelite vatten i en skål och vänd ner äppelskivorna så att de täcks av matchan.
- Stick ner äppelklyftorna i kaksmeten och grädda kakan i ugnen i 20-25 minuter. Känn med en sticka så att kakan är genomgräddad.
- Ta ut och låt svalna något innan du serverar.