Hoppa till huvudinnehållet
Black Garlic – Långt bortom den vanliga vitlöken

Black Garlic – Långt bortom den vanliga vitlöken

Vad är det och hur ska det användas?
Matchatermer du bör känna till!

Matchatermer du bör känna till!

Uppskatta och imponera genom att bemästra grundläggande termer.
Matcha – tekultivarer

Matcha – tekultivarer

Från den "sanna" teväxten Camellia sinensis finns nu tusentals olika kultivarer.
L-TEANIN

L-TEANIN

Aminosyran som ger matcha dess lugnande effekt!

Hur handplockas matcha?

Hur handplockas matcha?

Mindre än 5 % av alla tegårdar i Japan handplockas, varför?
Matcha – skuggat vs inte skuggat

Matcha – skuggat vs inte skuggat

Upptäck skillnaden och vad som gör skuggning så viktigt för en matcha!
Koka bovete

Koka bovete

En mångsidig produkt som är både näringsrik och ger en härlig textur.
Första, andra, tredje skörden – vad är skillnaden

Första, andra, tredje skörden – vad är skillnaden

Skördetidpunkten påverkar teets smak, och te kan skördas 2-3 gånger per år eftersom nya blad knoppar efter att andra plockats.
Wasabi – den smakrika roten

Wasabi – den smakrika roten

I Naganos dalar frodas wasabiplantor under optimala förhållanden, vilket ger den äkta wasabins unika och komplexa smak.
Så förvarar du ditt matchapulver rätt

Så förvarar du ditt matchapulver rätt

Undvik öppna glasbehållare och följ dessa förvaringstips för din matcha.
Matchaskålar – saker att tänka på!

Matchaskålar – saker att tänka på!

En bra matchaskål är avgörande för att vispa matcha perfekt.
Daruma – tempel och historia

Daruma – tempel och historia

Här möts du av ett hav av Darumas som har uppfyllt sina mål.

Shiitake – Kökets Umami

Shiitake – Kökets Umami

Upptäck den fylligare och mer komplexa smaken av torkad shiitake, som ger rik umami och förhöjer dina rätter året runt!
Soba – Hur det tillverkas

Soba – Hur det tillverkas

Uppe bland bergen i prefekturen Nagano, Japan ligger en fabrik som gör något få kan. En plats val...
Shiitake – skogens umami

Shiitake – skogens umami

I utkanten av staden Oita, på ön Kyushu, den sydligaste av Japans fyra stora öar ligger denna fan...
Den stora smoothieguiden

Den stora smoothieguiden

Lär dig komponera den ultimata smoothien!

VILKEN MATCHA SKA JAG VÄLJA?

VILKEN MATCHA SKA JAG VÄLJA?

Lär dig skillnaden mellan våra olika matchasorter!
Daruma – Tillverkning

Daruma – Tillverkning

I staden Takasaki i prefekturen Gunma ligger Imai Daraumu Naya co, ett familjeföretag som handmål...
Hur matcha produceras – efter skörd

Hur matcha produceras – efter skörd

Det färdiga matchapulvret har en klar grön färg, fräsch gräsig doft och en jämn fin textur, redo att avjnutas på ditt sätt.
SÅ HÄR VISPAR DU MATCHA

SÅ HÄR VISPAR DU MATCHA

Lär dig vispa den perfekta matchan!
LATTE ART FOR BEGINNERS

LATTE ART FOR BEGINNERS

Bli din egen matcha-barista!
VÅR SHOYU – ETT ÄKTA HANTVERK!

VÅR SHOYU – ETT ÄKTA HANTVERK!

Lagrad och fermenterad på 100-åriga cederträfat!
Matchakollen - Renée Voltaire

Matchakollen

Lär dig avgöra kvaliteten på matcha!

The end of a whisk

The end of a whisk

Ge din visp ett värdigt slut på sin resa!

Skum eller inget skum?

Skum eller inget skum?

Är det någon skillnad och påverkar det smaken?

VÄXTBASERAD KROPPSVÅRD

VÄXTBASERAD KROPPSVÅRD

Hur kan kokosolja användas i kroppsvård? 
UMEBOSHIPLOMMON – HUR PRODUCERAS DE?

UMEBOSHIPLOMMON – HUR PRODUCERAS DE?

Japanska inlagda plommon med saltsyrlig smak!
Rakuskålar

Rakuskålar

Raku-skålar är kända för sin unika egenart och utvecklades först av te-mästaren Sen no Rikyū på 1...
Tryptofan

Tryptofan

Vad är tryptofan?
Konsten att göra en matchavisp - Renée Voltaire

Konsten att göra en matchavisp

En komplex och tidskrävande process!

Hur matcha produceras – Odling - Renée Voltaire

Hur matcha produceras – Odling

Hemligeheten bakom den unika smaken och knallgröna färgen!

Matcha i drinkar - Renée Voltaire

Matcha i drinkar

Experimentera och börja blanda vackra gröna drinkar! 
Adaptogener - Renée Voltaire

Adaptogener

Vad är adaptogener?
Baka med matcha - Renée Voltaire

Baka med matcha

Experimentera och skapa fantastiska gröna bakverk! 
Sköt om din matchavisp! - Renée Voltaire

Sköt om din matchavisp!

Hur du tar hand om din visp och vet när det är dags för en ny!