Hoppa till huvudinnehållet
Första, andra, tredje skörden – vad är skillnaden

Första, andra, tredje skörden – vad är skillnaden

Skördetidpunkten påverkar teets smak, och te kan skördas 2-3 gånger per år eftersom nya blad knoppar efter att andra plockats.
Läs mer
Wasabi – den smakrika roten

Wasabi – den smakrika roten

I Naganos dalar frodas wasabiplantor under optimala förhållanden, vilket ger den äkta wasabins unika och komplexa smak.
Läs mer
Så förvarar du ditt matchapulver rätt

Så förvarar du ditt matchapulver rätt

Undvik öppna glasbehållare och följ dessa förvaringstips för din matcha.
Läs mer
Matchaskålar – saker att tänka på!

Matchaskålar – saker att tänka på!

En bra matchaskål är avgörande för att vispa matcha perfekt.
Läs mer
Daruma – tempel och historia

Daruma – tempel och historia

Här möts du av ett hav av Darumas som har uppfyllt sina mål.

Läs mer
Shiitake – Kökets Umami

Shiitake – Kökets Umami

Upptäck den fylligare och mer komplexa smaken av torkad shiitake, som ger rik umami och förhöjer dina rätter året runt!
Läs mer
Soba – Hur det tillverkas

Soba – Hur det tillverkas

Uppe bland bergen i prefekturen Nagano, Japan ligger en fabrik som gör något få kan. En plats val...
Läs mer
Shiitake – skogens umami

Shiitake – skogens umami

I utkanten av staden Oita, på ön Kyushu, den sydligaste av Japans fyra stora öar ligger denna fan...
Läs mer
Den stora smoothieguiden

Den stora smoothieguiden

Lär dig komponera den ultimata smoothien!

Läs mer
VILKEN MATCHA SKA JAG VÄLJA?

VILKEN MATCHA SKA JAG VÄLJA?

Lär dig skillnaden mellan våra olika matchasorter!
Läs mer
Daruma – Tillverkning

Daruma – Tillverkning

I staden Takasaki i prefekturen Gunma ligger Imai Daraumu Naya co, ett familjeföretag som handmål...
Läs mer
Hur matcha produceras – efter skörd

Hur matcha produceras – efter skörd

Det färdiga matchapulvret har en klar grön färg, fräsch gräsig doft och en jämn fin textur, redo att avjnutas på ditt sätt.
Läs mer
SÅ HÄR VISPAR DU MATCHA

SÅ HÄR VISPAR DU MATCHA

Lär dig vispa den perfekta matchan!
Läs mer
LATTE ART FOR BEGINNERS

LATTE ART FOR BEGINNERS

Bli din egen matcha-barista!
Läs mer
VÅR SHOYU – ETT ÄKTA HANTVERK!

VÅR SHOYU – ETT ÄKTA HANTVERK!

Lagrad och fermenterad på 100-åriga cederträfat!
Läs mer
Matchakollen - Renée Voltaire

Matchakollen

Lär dig avgöra kvaliteten på matcha!

Läs mer
The end of a whisk

The end of a whisk

Ge din visp ett värdigt slut på sin resa!

Läs mer
Skum eller inget skum?

Skum eller inget skum?

Är det någon skillnad och påverkar det smaken?

Läs mer
VÄXTBASERAD KROPPSVÅRD

VÄXTBASERAD KROPPSVÅRD

Hur kan kokosolja användas i kroppsvård? 
Läs mer
UMEBOSHIPLOMMON – HUR PRODUCERAS DE?

UMEBOSHIPLOMMON – HUR PRODUCERAS DE?

Japanska inlagda plommon med saltsyrlig smak!
Läs mer
Rakuskålar

Rakuskålar

Raku-skålar är kända för sin unika egenart och utvecklades först av te-mästaren Sen no Rikyū på 1...
Läs mer
Tryptofan

Tryptofan

Vad är tryptofan?
Läs mer
Konsten att göra en matchavisp - Renée Voltaire

Konsten att göra en matchavisp

En komplex och tidskrävande process!

Läs mer
Hur matcha produceras – Odling - Renée Voltaire

Hur matcha produceras – Odling

Hemligeheten bakom den unika smaken och knallgröna färgen!

Läs mer
Matcha i drinkar - Renée Voltaire

Matcha i drinkar

Experimentera och börja blanda vackra gröna drinkar! 
Läs mer
Adaptogener - Renée Voltaire

Adaptogener

Vad är adaptogener?
Läs mer
Baka med matcha - Renée Voltaire

Baka med matcha

Experimentera och skapa fantastiska gröna bakverk! 
Läs mer
Sköt om din matchavisp! - Renée Voltaire

Sköt om din matchavisp!

Hur du tar hand om din visp och vet när det är dags för en ny! 
Läs mer