KÖP ÖVER 750 KR – KOSTNADSFRI LEVERANS!
Första, andra, tredje skörden – vad är skillnaden
När te skördas påverkar sättet det plockas smaken på teet. Eftersom nya blad fortsätter att knoppa efter att andra plockats, kan te skördas 2 eller 3 gånger per år.
Läs mer
Wasabi – den smakrika roten
Mellan Naganos höga berg sträcker sig en dal där wasabiplantorna frodas i stillhet. De omgivande...
Läs mer
Så förvarar du ditt matchapulver rätt
Undvik öppna glasbehållare och följ dessa förvaringstips för din matcha.
Läs mer
Matchaskålar – saker att tänka på!
En bra matchaskål är avgörande för att vispa matcha perfekt.
Läs mer
Daruma – tempel och historia
En kort tur utanför staden Takasaki ligger Shorinzan Daruma-ji Temple och förbi deras tori-gate o...
Läs mer
Shiitake – Kökets Umami
Torkad shiitake från Oita i Japan har en fylligare mer komplex smak och tillför mer umami än fär...
Läs mer
Soba – Hur det tillverkas
Uppe bland bergen i prefekturen Nagano, Japan ligger en fabrik som gör något få kan. En plats val...
Läs mer
Shiitake – skogens umami
I utkanten av staden Oita, på ön Kyushu, den sydligaste av Japans fyra stora öar ligger denna fan...
Läs mer
Daruma – Tillverkning
I staden Takasaki i prefekturen Gunma ligger Imai Daraumu Naya co, ett familjeföretag som handmål...
Läs mer
Hur matcha produceras – efter skörd
Det färdiga matchapulvret har en klar grön färg, fräsch gräsig doft och en jämn fin textur, redo att avjnutas på ditt sätt.
Läs mer
Rakuskålar
Raku-skålar är kända för sin unika egenart och utvecklades först av te-mästaren Sen no Rikyū på 1...
Läs mer
Tokyos takväxthus
För att hitta Tokyos få växthus får du oftast titta uppåt. Tokyos kärlek för kaktusar och var man hittar dem!
Vad är en Pachypodium?
Japanska odlare älskar dessa växter från Madagaskar för deras små knubbiga utseende och odlar dem så att de blir så tjocka som möjligt.
Läs mer