Hoppa till huvudinnehållet

VÅR SHOYU – ETT ÄKTA HANTVERK!

VÅR SHOYU – ETT ÄKTA HANTVERK!

Endast 1% av all soja som produceras i Japan är fermenterad i en så kallad Kioke (trätunna på japanska). 

Soja som produceras i Kioke-produktion fermenteras i öppna tunnor under mycket lång tid. När man producerar soja på det här sättet är det nödvändigt att använda hela sojabönor och ta till vara på sojabönans olja under tillverkningen. Oljan lägger sig på toppen av tunnan vilket skyddar sojan från att oxidera och den innehåller även sötma som förs över till sojan under fermenteringsprocessen. Oljan tas bort i slutet av produktionen och är inte kvar i den färdiga produkten. 

Vår Shoyu är en kioke-shoyu som är lagrad och fermenterad på 100-åriga cederträfat i ca 2 år. Goda bakterier lever på ytan av cederträt och är nyckeln till både fermenteringen och smaken, precis som vid tillverkning av vin eller whiskey. Shoyun görs av ett familjeföretag som lägger stor vikt vid att respektera gamla traditionsenliga tillverkningsmetoder, spenderar den tid och det arbete som krävs för att få en så bra slutprodukt som möjligt och arbetar i harmoni med naturen!