SÅ HÄR VISPAR DU MATCHA
Att vispa det perfekta gröna skummet kan vara svårt men ge inte upp – fortsätt öva och njut av din matchastund!
- Måtta upp 2 st bambuskopor matchapulver i en skål.
- Värm tevatten till 70 – 80 °C och häll ca. 1/2 dl vatten i skålen med matcha.
- Håll skålen stadigt och vispa snabbt fram och tillbaka i ett “W” tills ett ljusgrönt skum bildas på toppen.
- Fyll upp skålen med tevatten eller skummad växtbaserad mjölk för en matchalatte.
Tips!
- Ställ matchavispen i en skål med varmt vatten innan användning för att mjuka upp bambustråna. Om vispen är ny kommer knoppen i mitten att öppna sig som en blomma.
- Värm upp matchaskålen med varmt vatten och torka den sedan noga innan du har i matchpulvret. Detta gör att matchan håller sig varm längre.
- Sila ner matchapulvret i skålen om det har klumpat sig så går det lättare att vispa ut det med vattnet.
- Vispa snabbt men kör inte vispen för hårt i botten av skålen då detta gör att du sliter på vispen och bambustråna kan gå av.