Hoppa till huvudinnehållet

SÅ HÄR VISPAR DU MATCHA

SÅ HÄR VISPAR DU MATCHA

 

Att vispa det perfekta gröna skummet kan vara svårt men ge inte upp – fortsätt öva och njut av din matchastund! 

  1. Måtta upp 2 st bambuskopor matchapulver i en skål. 
  2. Värm tevatten till 70 – 80 °C och häll ca. 1/2 dl vatten i skålen med matcha. 
  3. Håll skålen stadigt och vispa snabbt fram och tillbaka i ett “W” tills ett ljusgrönt skum bildas på toppen. 
  4. Fyll upp skålen med tevatten eller skummad växtbaserad mjölk för en matchalatte.  

Tips!

  • Ställ matchavispen i en skål med varmt vatten innan användning för att mjuka upp bambustråna. Om vispen är ny kommer knoppen i mitten att öppna sig som en blomma. 
  • Värm upp matchaskålen med varmt vatten och torka den sedan noga innan du har i matchpulvret. Detta gör att matchan håller sig varm längre.  
  • Sila ner matchapulvret i skålen om det har klumpat sig så går det lättare att vispa ut det med vattnet. 
  • Vispa snabbt men kör inte vispen för hårt i botten av skålen då detta gör att du sliter på vispen och bambustråna kan gå av.