
HOJICHA – DET ROSTADE TEET!
En mångsidig smakprofil som förenar traditionella japanska teer med moderna kulinariska innovationer.

Matcha – tekultivarer
Från den "sanna" teväxten Camellia sinensis finns nu tusentals olika kultivarer.

Matcha – skuggat vs inte skuggat
Upptäck skillnaden och vad som gör skuggning så viktigt för en matcha!

Första, andra, tredje skörden – vad är skillnaden
Skördetidpunkten påverkar teets smak, och te kan skördas 2-3 gånger per år eftersom nya blad knoppar efter att andra plockats.

Så förvarar du ditt matchapulver rätt
Undvik öppna glasbehållare och följ dessa förvaringstips för din matcha.

Hur matcha produceras – efter skörd
Det färdiga matchapulvret har en klar grön färg, fräsch gräsig doft och en jämn fin textur, redo att avjnutas på ditt sätt.

Rakuskålar
Raku-skålar är kända för sin unika egenart och utvecklades först av te-mästaren Sen no Rikyū på 1...