Soba – Hur det tillverkas
Uppe bland bergen i prefekturen Nagano, Japan ligger en fabrik som gör något få kan. En plats vald för vattnets renlighet både för odlingen av bovete och för tillverkningen av deras prisbelönta nudlar.
De två ingredienserna bovete och vatten kräver en del hemligheter och precision för att göra det man kallar Juwari Soba (100% soba), då man inte använder några som helst tillsatser eller andra ingredienser.
I en process som är en patenterad familjehemlighet blir mixen stabil nog att inte gå av i torkprocessen. Nudlarna åker sedan på band genom 3 olika rum med olika temperaturer som gör att nudlarna torkar långsamt och jämt.
De två ingredienserna bovete och vatten kräver en del hemligheter och precision för att göra det man kallar Juwari Soba (100% soba), då man inte använder några som helst tillsatser eller andra ingredienser.
I en process som är en patenterad familjehemlighet blir mixen stabil nog att inte gå av i torkprocessen. Nudlarna åker sedan på band genom 3 olika rum med olika temperaturer som gör att nudlarna torkar långsamt och jämt.