Kolabräck med nötter
Varje tugga är en njutning!
Tips! Kultricket – koktiden kan variera beroende på vilken temperatur du har på plattan samt om du kokar dubbel sats. Doppa lite av smeten i kallt vatten och går den att forma till en liten kula är smeten klar.
Ingredienser
- 1 burkKokosmjölk – Kondenserad
- 1 1/2 dlKokossocker – Karamelliserad & Söt
- 2 nyporVaniljpulver – Bourbon
- 2 nyporhavssalt
- 2-3 dlvalfria nötter, grovt hackade
Gör så här
- Koka upp den kondenserade kokosmjölken tillsammans med kokossocker och vaniljpulver.
- Låt kolan småputtra på medeltemperatur tills den tjocknat. Rör i kolan undertiden. När kolan släpper i botten av kastrullen är den klar.
- Salta nötterna och vänd ner i smeten.
- Häll över kolan på ett bakplåtspapper och lägg ett bakplåtspapper på toppen och platta ut smeten.
- Låt svalna och skiva i bitar.