Hoppa till huvudinnehållet
KÖP ÖVER 750 KR – KOSTNADSFRI LEVERANS!

RENÉE VOLTAIRE

MED ETT FÖRNAMN SOM BETYDER ÅTERFÖDD OCH FÖRNYAD

Med en sådan förfader, kunde hon bli annat än matfilosof som utmanar dogmer? Med en mormor som drev konditori och en pappa som var hobbyuppfinnare, kunde hon födas som annat än njutningskreatör? Sakta i backarna, i matbranschen tar allt sin tid. Renée fick börja med att jobba sig igenom franska Ikea-restauranger, Nordiska Kompaniets takservering och ett antal klassiska Stockholmskrogar. Sedan var kock- och servitrisbenen starka nog att bära ett eget entreprenörskap.

Det började med Café Oscars på Karlaplan där mormor fick en hommage i form av stans största kanelbullar. Sedan kom i rask följd kokboken Systrarna Voltaire och flera bagerier, kaféer och lunchkrogar i eget namn. Och ett par bullar i ugnen.

Barn är nu inte särskilt kompatibla med krögar- och bagarschemat. Renée började därför nära idén om ett eget varumärke. Ett som kunde rymma hennes växande intresse för växtbaserad mat och godsaker med mindre socker. NK Saluhall trodde på idén och lanserade 2005 ett par produkter på prov. Sedan dess har en och samma fråga malt i Renées huvud: Vad mer kan jag göra både nyttigare, bättre och godare?

Svaren har nu travat upp sig i form av hundratals produkter, tiotalet böcker och ett veganskt butikskoncept samt en matcha-och kaktusbar. Och den där malande frågan visar ännu inga tecken på att tystna.