Hoppa till huvudinnehållet
KÖP ÖVER 750 KR – KOSTNADSFRI LEVERANS!

RENÉE VOLTAIRE AB

VI VILL BYGGA EN BÄTTRE VÄRLD MED KNIV OCH GAFFEL
Renée Voltaire AB styrs och ägs sedan starten 2005 till hundra procent av Renée Voltaire, hälsomatens glada rebell som utmanar konventioner i kategori efter kategori. Företaget finns av en enda anledning: Vi vill bygga en bättre värld med kniv och gaffel. Därför kliver vi varje dag ur sängen för att göra det ännu enklare och mer njutbart att leva hållbart och hälsosamt.
VISION MISSION & FILOSOFI
I Sverige står maten för en tredjedel av all klimatpåverkan – och ännu mer av hälsopåverkan. Därför vet vi säkert att en bättre värld kan byggas med kniv och gaffel. Ju mer växtbaserat och ekologiskt vi äter, desto närmare kommer vi. Men vi är lika övertygade om att vi aldrig kommer dit med pekpinnar, tvång och offer. Därför kliber vi varje dag ur sängen för att göra det roligare och mer njutningsfullt att leva hållbart. Med nya produkter, nya recept och ny inspiration.

NJUTNING ÄR DET ENDA HÅLLBARA
I tanke och hjärta vill de flesta av oss äta så att både planeten och kroppen mår bra. Men hur väl vi än vill så får smak och njutning oftast sista ordet. Det vi gör som en uppoffring blir alltid kortvarigt. Och det som är kortvarigt är aldrig hållbart.

Alltför länge fick nejsägarna skriva reglerna: ”Det finns en gräns för hur bra vi kan ha det. Det som gör gott kan inte vara gott. Om planeten lider ska du inte njuta.”

Renée Voltaire utmanar alla sådana regler och vanor. Vi vägrar kompromissa mellan hållbarhet och livsnjutning. Vi är glada rebeller, inte sura moralister. Optimister, inte domedagsprofeter. Vi uppfinner, inspirerar och skriver om menyn istället för att förbjuda och fördöma. Vi predikar inte ”less is more”, vi lever ”yes is more”.

Det är inte den enklaste vägen, men den roligaste. Och framförallt den enda hållbara. För det finns bara ett sätt att orka välja hälsa och miljö, dag efter dag. Att njuta av det.

DET FINNS GRÄNSER FÖR VAD KVALITET FÅR KOSTA

Hur maten smakar, ser ut och paketeras är lätt att sammanfatta som kvalitet. Men för oss är ordet större än så. Vi säger att värdet av våra produkter alltid ska vara högre än deras pris. Och då pratar vi om värdet för alla inblandade. Kunderna, odlarna, djuren och resten av vårt ekosystem. Kvaliteten får aldrig förbruka mer än vad som återskapas. Allt det här låter kanske filosofiskt, men egentligen är det ganska enkelt. För oss är kvalitet samma sak som hållbarhet. Ekologisk, social och ekonomisk.

Ekologisk hållbarhet är att klara sig med den enda planet vi fått. Därför minskar vi ständigt vår klimatpåverkan, vårt matsvinn, vår vatten- och energiförbrukning. Samtidigt som vi maximerar vår återvinning av papper, glas, plast, vatten och vår andel av förnybar energi. Men själva kärnan är vår idé om ekologisk och växtbaserad mat.

Social hållbarhet är en jämställd och jämlik värld där alla lever ett gott och hälsosamt liv. Vi kontrollerar regelbundet att våra ungefär åttio leverantörer i över tjugotalet länder är föredömen på de punkterna. Precis som vår egen organisation är det.

Ekonomisk hållbarhet är att med ena handen slåss mot korruption och fusk, medan den andra ger prisvärde till kunder och lönsamhet till leverantörer. Och helst ett överskott till oss själva som räcker för att fortsätta utmana matvärlden och utveckla nya produkter.

VÅR DEL AV JOBBET

Vi vill bygga en bättre värld genom att inspirera till hållbar njutning. Men om man tar den uppgiften på allvar räcker inte några stolta deklarationer på en hemsida. Människor handlar och äter överallt hela tiden, och därför måste vi finnas med dem överallt hela tiden. Mata både hjärnan och korgen med lust, nyfikenhet och självförtroende. Här är några exempel:

  • Vi strävar alltid efter det växtbaserade, oprocessade, småskaliga och hantverksmässiga. För att hitta de nya idéerna måste vi äta, dricka, baka, handla och möta människor i hela världen. Nyfiket suga in och frikostigt dela med oss.
  • Den som följer oss på Instagram och Facebook hamnar i en kombinerad experimentverkstad, tipslåda och peppkurs. Här återföds vår matkultur varje dag.
  • Kokböcker kan vara teoretiska skrytbyggen för soffbordet. Våra böcker är fulla av handfasta tekniker, smarta inköpstips, uppmuntrande tillrop och kul recept. Därför blir de oftast för fläckiga för soffbordet. Hittills har vi gjort ett tiotal.
  • Inget är mer inspirerande än levande människor. Därför ordnar vi kurser och föreläsningar där du träffar oss och andra som du. Evenemang om växtbaserad mat, vegansk mat, glutenfri mat, raw food, slow food, fast food, levande föda, snälla tarmbakterier med probiotisk och prebiotiska förmåga med mera med mera, och om såväl mental som fysisk styrka samt om alla former av hållbar njutning. Välkommen.
  • I mataffären kommer sanningens sekund för kroppen och planeten. Vi har hundratals produkter i sortimentet som är så goda, spännande och väldesignade att du ska längta efter dem. Och för att din handlare ska vilja bulla upp så många som möjligt.
EN ÄNDLÖS JAKT

Varje gång vi bestämt oss för att lansera en produkt går våra inköpare ut och letar leverantörer över hela världen. Ofta ställer vi tre finalister emot varandra innan vi väljer. Allt för att vi ska slippa kompromissa om någon enda onödig tillsats eller kvalitetsbrist.

Utvärderingen sker utifrån parametrarna ingredienser, smak, produktionsförhållanden och hållbarhet. För att vinna vårt gillande krävs alltid de bästa råvarorna, teknikerna och hantverkarna. Det betyder att priset aldrig kan vara lågt. Men vår princip är att värdet av varje produkt alltid ska vara högre än priset.

EKOLOGISKT SMAKAR MER

Ekologiska råvaror växer i riktig jord och i sin egen takt. Utan att bli stressade av konstgödsel eller kemiska bekämpningsmedel. På så sätt utvecklar de goda, naturliga och höga smaker. Och därför behövs inga konstlade tillsatser eller smaksättare när man tillagar och äter dem. Vår strävan är att alla råvaror vi använder ska vara ekologiska. Just nu har vi nått 90 %.

EGENPRODUCERAT I ÅRSTA

Navet i vår verksamhet är den egna produktionsanläggningen i Årsta, Stockholm. För Pepstop lagas, bakas och pressas allt färskt här för daglig leverans till våra butiker och vår webbshop. För Renée Voltaire görs ungefär 25 % av produkterna här, så oprocessat, småskaligt och hantverksmässigt som möjligt. För Pepstop görs 100 % av produkterna dagsfärskt här – 100% vegan och helt utan konstigheter. Och för alla framtida innovationer är det här det tänks, labbas och provas.

EXTERNT PRODUCERAT PÅ JORDEN

Fantastiska smaker kan gömma sig i världens alla hörn. Renée med kolleger reser ständigt runt och vänder på stenar i jakten efter nya idéer, produkter och produktionspartners. Ibland köper vi efter noggranna kontroller in så kallade private label-produkter. Ibland hittar vi skickliga producenter till våra egenutvecklade idéer. Och för det mesta brukar Renée ha sista fingret i grytan.

DE SMÅ SERIERNAS MAGI

Renée’s finest är vårt speciella sortiment av premiumprodukter i begränsad upplaga. Det finaste vi har. Här finns det bara två sätt för en produkt att kvala in. Antingen är den en matvara som framställts småskaligt och hantverksmässigt från eget recept och de absolut bästa råvarorna. Eller så är den ett köksredskap från någon av de främsta producenterna, handplockat och hårdtestat av Renée själv. Ja, Small Batches är lite lyxigt. Men aldrig onödigt. För när det gäller mat och matlagning är vi alla värda det bästa.

REKLAMATIONER

Bristande kvalitet kan också vara kvalitet. För när vi får veta att något gått fel kan vi spåra orsaken och se till att det aldrig händer igen. Därför ber vi alla som är missnöjda att spara produkten och kontakta oss med batchnummer och utgångsdatum. Vi hör av oss så fort vi kan, ivriga att täta varje spricka.

DET FINNS GRÄNSER FÖR VAD KVALITET FÅR KOSTA

När vi säger att värdet av våra produkter alltid ska vara högre än deras pris då pratar vi om värdet för alla inblandade. Kunderna, odlarna, växterna och resten av vårt ekosystem. För oss är kvalitet samma sak som hållbarhet. Ekologisk, social och ekonomisk.

Ekologisk hållbarhet är att klara sig med den enda planet vi fått. Därför minskar vi ständigt vår klimatpåverkan, vårt matsvinn, vår vatten- och energiförbrukning. Samtidigt som vi maximerar vår återvinning av papper, glas, plast, vatten och vår andel av förnybar energi. Men själva kärnan är vår idé om växtbaserad och ekologisk mat. Redan i dag är över 90 % av våra produkter ekologiska.

Social hållbarhet är en jämställd och jämlik värld där alla lever ett gott och hälsosamt liv. Vi kontrollerar regelbundet att våra över åttio leverantörer i tjugotalet länder är föredömen på de punkterna. Precis som vår egen organisation är det.

Ekonomisk hållbarhet är att med ena handen slåss mot korruption och fusk, medan den andra ger prisvärde till kunder och lönsamhet till leverantörer. Och helst ett överskott till oss själva som räcker för att fortsätta utmana matvärlden och utveckla nya produkter.

NJUTNING ÄR DET ENDA HÅLLBARA

Det vi människor gör som en uppoffring blir alltid kortvarigt. Och det som är kortvarigt är aldrig hållbart. Därför vägrar vi på Renée Voltaire att kompromissa mellan hållbarhet och njutning. Därför uppfinner och inspirerar vi istället för att förbjuda och fördöma. För det finns bara ett sätt att orka välja hälsa och miljö, dag efter dag. Att njuta av det.

Men alla hållbara njutningar kan inte odlas ekologiskt i Sverige. Därför klimatkompenserar vi för varje resa och varje transport vi gör. Och väljer alltid båt och tåg framför flyg och lastbil. Det är en kompromiss som är svår att undvika.

VÅRA CERTIFIERINGAR

Vi tror på trygghet i njutningen. Därför har vi certifierat hela vår verksamhet enligt IP:s standard för livsmedelssäkerhet. För oss innebär det att vi jobbar i ett tydligt kvalitetsledningssystem, liksom att både inköpskedjan och produktionen är granskad och godkänd i varje steg. För våra leverantörer betyder det att de måste ha ett lika bra kvalitetsledningssystem som oss. Och för dig betyder allt detta att du kan lita på att det som står på förpackningen är exakt detsamma som finns i den.

Certifiering är också ett krav för att få sälja ekologiska produkter. Själva är vi godkända av Kiwawww.kiwa.se, för att producera och sälja EU-ekologiska varor.

TRYGG E-HANDEL

Renée Voltaire AB är sedan 2017 certifierad som Trygg e-handel. Det innebär att vi förbinder oss att leva upp till de krav som Svensk Distanshandel ställt upp för att vara en trygg och säker e-butik. Här kan du läsa mer www.tryggehandel.se.

Bolagsnamn: Renée Voltaire AB.
Organisationsnummer: 556675-4437
VAT-nummer: SE556675443701.
Startår: 2005.
VD och ägare: Renée Voltaire.
Postadress: Ostmästargränd 3, 120 40 Årsta, Stockholm, Sverige
Huvudkontor: Ostmästargränd 8, Årsta, Stockholm, Sverige.
Telefon: + 46 8 717 40 40.
Epost: förnamn.efternamn@reneevoltaire.se.
Kontakt: info@reneevoltaire.se
Service: konsument@reneevoltaire.se,order@reneevoltaire.se,weborder@reneevoltaire.se,export@reneevoltaire.se,media@reneevoltaire.se,ekonomi@reneevoltaire.se, och leverantor@reneevoltaire.se