KOKOSGLASS MED JORDGUBBAR
6-8 skivor
Glass utan glassmaskin som görs på kokosgrädde med hög fetthalt och krämig dulce de coconut. Perfekt bjudglass att frysa i en större form och sedan skära upp i skivor.
Ingredienser
- 1/2 tskVaniljpulver – Bourbon
- 8 stjordgubbar, skivade
Gör så här
- Vispa kokosgrädden fluffig och vispa sedan ner dulce de coconut.
- Blanda i vaniljpulver.
- Lägg över glass-smeten i en form gärna klädd med ett bakplåtspapper och varva glass-smeten med skivade jordgubbar. Ställ i frysen.
- Ta ut formen i god tid innan servering och låt tina en stund.
- Vänd upp och ner på formen på ett bakplåtspapper och skiva glassen (det är lättare än att göra glasskulor). Ifall du inte ska äta allt så lägger du bara tillbaka glasskivorna i frysen.
- Servera med extra jordgubbar