Hoppa till huvudinnehållet

Potatissallad med umeboshi-picklad ingefära

Potatissallad med umeboshi-picklad ingefära

Det är den umeboshi-picklade löken och ingefäran som gör hela skillnaden. Den salt-syrliga smaken fylld med umami och styrka från ingefära gör den här potatissalladen till något utöver det vanliga. 

 

Ingredienser

Gör så här

  1. Skiva ingefäran och löken tunt.
  2. Lägg i en liten burk och häll på umeboshivinäger så att det täcker. Tryck ner löken och ingefäran så att de ligger tätt så behöver du inte använda så mycket vinäger.
  3. Mixa samman kikärtsspad och dijonsenap med en stavmixer. Fortsätt mixa och tillsätt avokadoolja i en tunn stråle tills du fått en majonäs.
  4. Blanda i lite vatten i majonäsen för att få en lättare konsistens och smaka av med salt.
  5. Dela den kalla kokta potatisen och hacka sellerin.
  6. Blanda samman med majonäs och hackade örter. Toppa med den picklade ingefäran och löken precis innan servering.
  7. Släng inte vinägern från inläggningen utan spara i kylen och använd den i dressingar och såser.