Saffranskaka med apelsin- & ingefärssirap
6 portioner
Ljuvliga små saffransdoftande sockerkakor bakade på vår glutenfria Muffin- & Tårtbottenmix. Toppa vid servering med en gyllene kokossirap endast gjord på kokossocker, apelsin och ingefära – lika vacker som god!
Ingredienser
- 2 stapelsin, skuren i skivor
- 2 cmingefära, skivad
- 0,25 gsaffran
- 1 1/3 dlvatten
- 2 mskagave
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°C.
- Lägg kokossockret på ett fat. Doppa apelsinskivorna och ingefärsskivorna i kokossockret så att de täcks helt och lägg över i en burk. Ställ åt sidan medans du bakar kakan. Sockret kommer smälta och bilda en smaksatt sirap.
- Blanda samman muffin- & tårtbottenmix, saffran, vatten, kokosolja och agave i en bunke till en smet.
- Smörj en liten springform eller 6 mindre portionsformar med kokosolja och häll i smeten.
- Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter för mindre formar eller 25–30 minuter för en springform. Känn med en sticka så att kakan är genomgräddad.
- Låt svalna och ringla över apelsin- & ingefärssirap innan servering.








