Hoppa till huvudinnehållet

Saffranskaka med apelsin- & ingefärssirap

Saffranskaka med apelsin- & ingefärssirap

6 portioner 

Ljuvliga små saffransdoftande sockerkakor bakade på vår glutenfria Muffin- & Tårtbottenmix. Toppa vid servering med en gyllene kokossirap endast gjord på kokossocker, apelsin och ingefära – lika vacker som god!

Ingredienser

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Lägg kokossockret på ett fat. Doppa apelsinskivorna och ingefärsskivorna i kokossockret så att de täcks helt och lägg över i en burk. Ställ åt sidan medans du bakar kakan. Sockret kommer smälta och bilda en smaksatt sirap.
  3. Blanda samman muffin- & tårtbottenmix, saffran, vatten, kokosolja och agave i en bunke till en smet.
  4. Smörj en liten springform eller 6 mindre portionsformar med kokosolja och häll i smeten.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter för mindre formar eller 25–30 minuter för en springform. Känn med en sticka så att kakan är genomgräddad.
  6. Låt svalna och ringla över apelsin- & ingefärssirap innan servering.