Hoppa till huvudinnehållet

STRÖSSEL MED NÄRINGSJÄST OCH ROSTAD SVARTKÅL

STRÖSSEL MED NÄRINGSJÄST OCH ROSTAD SVARTKÅL

1 burk

Blanda näringsjäst med rostad svartkål och salt – enkelt men oslagbart gott! Näringsjäst tillför umami och ger strösslet en lite "ostig" smak vilket passar perfekt som topping på de flesta rätter.

Ingredienser

Gör så här

  1. Ta bort den grova nerven i mitten av svartskålsbladen och lägg bladen i en ugnsform. Ringla på lite olivolja och salta.
  2. Rosta svartkålsbladen i ugnen, 160 grader i ca 15-20 minuter, tills bladen är krispiga och torra. Håll koll de sista minuterna så att de inte bränns.
  3. Låt svartkålsbladen svalna. Krossa dem sedan till mindre smulor och blanda med näringsjäst. Förvara strösslet i en glasburk.
  4. Strössla över pasta, sallader och soppa.