UPP- & NER MJUK PEPPARKAKA MED PÄRON
En glutenfri saftig mjuk pepparkaka bakad som en upp-och-ner-kaka med päronskivor och en len, karamellig dulce de coconut. När den vänds får kakan en glansig, söt och mjuk topping med päron som möter den kryddiga, mjuka pepparkakan – en julig och lyxig dessert. Toppa gärna med hackade, rostade hasselnötter för extra crunch och smak.
Ingredienser
- 2 påsarKakmix – Mjuk Pepparkaka
- 1 dlvatten
- 1-2 stpäron, skurna i skivor på längden
- 1/2 dlhasselnötter, rostade och hackade
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°C.
- Häll kakmixen i en bunke och blanda med vatten och smält kokosolja till en smet. Låt svälla i 10 minuter.
- Klä en springform (diameter ca 24cm) med bakplåtspapper och bred ut dulce de coconut i botten.
- Lägg päronskivorna i ett mönster på dulce de coconut och häll försiktigt över kaksmeten.
- Grädd i mitten av ugen i 25–30 minuter. Känn med en sticka att kakan är genomgräddad.
- Vänd upp- & ner på kakan och toppa med rostade hackade hasselnötter.









