Hoppa till huvudinnehållet
KÖP ÖVER 750 KR – KOSTNADSFRI LEVERANS!

VÄXTBASERAD KROPPSVÅRD

VÄXTBASERAD KROPPSVÅRD

Kokosolja passar inte bara till matlagning utan kan även användas i växtbaserad kroppsvård då den har flera fördelar för huden. Använd den till att smörja in kroppen eller varför inte göra en skrubb med kokosolja, kokossocker och matcha?

FÖRDELAR MED KOKOSOLJA FÖR HUDEN 
Kokosolja är utmärkt för dig som har torr hud då den är rik på den medellånga fettsyran linolsyra som återfuktar huden. Smörj in dig direkt efter duschen och fokusera på torra partier som armbågar och knän. En annan fettsyra i kokosoljan är laurinsyra som har antibakteriella egenskaper. Det bästa är att använda virgin kokosolja som är kallpressad eftersom den är mindre processad och har fler näringsämnen och antioxidanter bevarade än kokosolja som pressats under varma förhållanden.

GÖR EN MATCHASKRUBB FÖR KROPPEN OCH HÄNDERNA 
Visst går det att göra en skrubb på enbart kokosolja och kokossocker. Men genom att tillsätta matchapulver kan du ge din hud ännu fler fördelar tack vare antioxidanterna i matchan! Så här gör du en enkel kroppsskrubb med kokosolja, kokossocker och matcha: 

3 msk virgin kallpressad kokosolja 
2 msk kokossocker  
1 tsk matcha pulver 

Blanda alla ingredienser och använd som en skrubb för kroppen och händerna.  

Tänk på! Om du aldrig har använt kokosolja på huden förut bör du testa att applicera den på en liten del av huden innan du applicerar den över hela kroppen för att försäkra dig om att din hud inte är känslig för oljan.