GRÄDDTÅRTA
Snabb och galet god tårta med saftig vaniljsmakande botten gjord på vår glutenfria muffin- & tårtbottenmix. Fyllning med Dulce de Coconut som blandats med bär och toppad med fluffig vispad kokosgrädde – gott, växtbaserat och glutenfritt!
Ingredienser
- 2 2/3 dlvatten
- 500 gfärska jordgubbar, till fyllningen och att toppa med
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°C.
- Häll muffin- & tårtbottenmixen i en stor skål. Tillsätt vatten, smält kokosolja och två nypor salt och blanda samman.
- Häll smeten i en springform (ca 22 cm i diameter) och grädda i 20-25 minuter. Känn med en sticka att den är färdiggräddad. Låt tårtbotten svalna och dela sedan på mitten för att få två lager.
- Blanda ungefär hälften av jordgubbarna med dulce de coconut och bre ut mellan tårtbottnarna.
- Vispa kokosgrädden till en len grädde och bre ut på toppen av tårtan.
- Skiva upp resten av jordgubbarna att toppa tårtan med.