Hoppa till huvudinnehållet

Pumpasoppa med ingefära och chili

Pumpasoppa med ingefära och chili

4–6 portioner

Krämig pumpasoppa smaksatt med färsk ingefära och chili som tillför både friskhet och lite hetta – en perfekt kontrast till pumpans naturliga sötma. Servera med kokosbacon och nygräddade flatbreads! 

Ingredienser

Gör så här

  1. Skala pumpa och palsternacka. Skär pumpa, palsternacka, selleri och paprika i 2 cm stora kuber.
  2. Hacka löken och finhacka ingefäran och stek i en kastrull tillsammans med avokadoolja och gurkmeja på medeltemperatur tills löken mjuknat.
  3. Tillsätt de hackade grönsakerna, vatten, kokosgrädde och lantbuljong. Låt koka upp, rör om och sänk till medeltemperatur. Låt puttra i ca 25 minuter eller tills alla grönsaker är mjuka. Rör om då och då för att förhindra att det fastnar i botten.
  4. Mixa allt med en stavmixer till en slät soppa. Smaka av med salt, citron och chiliflakes efter eget tycke. Späd med vatten om soppan är för tjock.
  5. Toppa soppan med kokosbacon vid servering.