STUVAD SPENAT MED NÄRINGSJÄST
4-6 portioner
Härligt krämig spenat som får sin ostiga smak av näringsjästen. Passar både som tillbehör och sås till pasta eller quinoa.
Ingredienser
- 1 strödlök
- 1 tskKokosolja – Neutral
- 2 stvitlöksklyftor
- 250 mlvalfri grädde
- 1 bitingefära, riven
- 1 1/2 mskVeggiebuljong
- 600 gfryst spenat, hackad eller bladspenat
- 1–2 nyporchiliflakes
Gör så här
- Skala och hacka löken.
- Hetta upp en kastrull med kokosolja och fräs löken mjuk.
- Skala och finhacka vitlöken och lägg i kastrullen.
- Tillsätt havregrädde, ingefära och buljong.
- Lägg ner spenaten i kastrullen, har du inte tinat den innan kan du låta den puttra en stund i grädden.
- Tillsätt näringsjäst, chiliflakes och smaka av med salt.