Tigerkaka med matcha & choklad
Baka en tigerkaka med matcha och choklad istället för den traditionella vanilj- och chokladkombinationen. Superenkel att baka med hjälp av vår glutenfria och veganska muffin- & tårtbottenmix och browniemix. Saftig och vacker kaka som garanterat kommer imponera på alla!
Ingredienser
- 1 påseBrowniemix – Glutenfri
- 3/4 dlvatten, till browniemixen
- 1 1/3 dlvatten, till muffin- & tårtbottenmix
- 2 mskagave
- 1 1/2 tskMatcha – Latte Grade
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 °C.
- Blanda browniemixen med vatten och kokosolja till en smet och låt svälla i 15 min.
- Blanda muffin- & tårtbottenmixen med vatten, kokosolja, agave och matcha till en smet.
- Häll den gröna muffinsmeten i en bakplåtspappersklädd form och bred ut så att den täcker botten.
- Bred ut browniesmeten ovanpå muffinsmeten.
- Tryck ner browniesmeten i botten av formen med en gaffel så att de olika färgerna blandar sig något med varandra.
- Grädda i mitten av ugnen i ca. 30 minuter. Känn med en sticka att kakan är klar. Täck kakan med folie de sista minutrarna om den fått fin färg men inte är helt genomgräddad så att kakan inte bränns.
- Låt svalna innan du skär upp den i skivor och serverar.