Hoppa till huvudinnehållet
KÖP ÖVER 750 KR – KOSTNADSFRI LEVERANS!

Adaptogener

Adaptogener - Renée Voltaire

Adaptogener kallas en del växter och svampar som innehåller utvalda bioaktiva substanser som påverkar våra cellers förmåga att anpassa sig till påfrestningar och stress. Adaptogener är särskilt populära inom alternativmedicinen och namnet adaptogen hänger samman med engelskans “adapt” att anpassa sig. När du är påverkad av stress hjälper de till att normalisera kroppsfunktioner för att återskapa balans i kroppen. De hjälper då även till med det som uppkommit av stress som dålig sömn, ont i magen och svårt att fokusera


ADAPTOGENA VÄXTER OCH SVAMPAR

Cordyceps – Ett släkte svampar som länge används inom den kinesiska traditionen av naturläkemedel. Sägs bland annat vara bra för kronisk trötthet och ha en avgiftande effekt. 

Chaga  En svamp från stammen på björkar, även känd som sprängticka. Den är uppskattad för sitt näringsrika innehåll och en källa till flertalet vitaminer, mineraler och antioxidanter.

Ashwagandha  En adaptogen ört som i tusentals år använts inom den ayurvediska traditionen av naturmedel. Den sägs öka kroppens förmåga att anpassa sig, för att bättre klara av stress. Ashwagandha kallas även för “indisk ginseng” och bidrar till lugn och gör det lättare att somna.  

Maitake – En svamp som även kallas korallticka. Förutom dess adaptogena egenskaper är den naturligt rik på flera essentiella vitaminer, mineraler och antioxidativa ämnen.

Reishi – En svamp, även kallad lackticka, som använts inom den österländska traditionen av naturläkemedel i tusentals år och sägs ha en lugnande effekt. Därtill är den naturligt rik på flera essentiella vitaminer, mineraler och antioxidativa ämnen.