Skip to main content

Cheezy hummus med umepicklade äpplen

Cheezy hummus med umepicklade äpplen

Len hummus med ostig umamismak från näringsjäst toppad med krispiga grönsaker och umeboshi-picklade äpplen. Grönsakerna tillför textur och gör hummusen roligare att äta och där de picklade äpplena bryter av perfekt med sin syrliga sälta och lätta fruktighet. En topping som överraskar!

Ingredients

Do this

  1. Lägg äppeltärningarna i en liten burk eller skål och fyll på med umeboshivinäger så att det täcker. Låt stå i kylskåp minst 30 minuter så att äppelbitarna får smak av vinägern.
  2. Mixa kikärtor, vatten, tahini, citron och näringsjäst till en hummus. Tillsätt mer vatten för önskad konsistens och smaka av med salt.
  3. Toppa hummusen med de picklade äppelbiltarna, du kan med fördel även ringla på lite av umeboshivinägern (spara resten av vinägern i kylen och använd i dressingar och dipp).
  4. För en matigare hummus, toppa även med tex stora vita bönor och krispiga grönsaker som gurka och rädisor.