Skip to main content

Lemon & poppy seed cake

Citron- & vallmokaka

Beautiful juicy soft cake with a fresh lemon flavor and glazed with coconut butter. Decorate with lemon slices and poppy seeds – a delicious cake to offer!

Ingredients

Do this

  1. Sätt ugnen på 175 °C.
  2. Blanda muffins- & tårtbottenmixen med smält kokosolja, vatten, agave, vallmofrön och zesten från 1 citron till en smet.
  3. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd form.
  4. Grädda i mitten av ugnen i 35 min. Täck över kakan efter ett tag med folie så att den inte blir bränd. Känn med en sticka så att kakan är genomgräddad.
  5. Låt kakan svalna helt innan du ringlar på frostingen.
  6. Ställ burken med coconut butter i en kastrull med vatten (utan att det kommer in vatten i burken) och låt sjuda tills innehållet är flytande.
  7. Häll över hälften av coconut butter i en skål och tillsätt zest från en halv citron och blanda samman.
  8. Ringla kokosglasyren över kakan och toppa med lite vallmofrön och tunna citronskivor.