Lemon & poppy seed cake

Beautiful juicy soft cake with a fresh lemon flavor and glazed with coconut butter. Decorate with lemon slices and poppy seeds – a delicious cake to offer!
Ingredients
- 1 2/3 dlvatten
- 3 1/2 mskagave
- 1 1/2 mskvallmofrön
- 2 stcitron, zesten
Do this
- Sätt ugnen på 175 °C.
- Blanda muffins- & tårtbottenmixen med smält kokosolja, vatten, agave, vallmofrön och zesten från 1 citron till en smet.
- Häll smeten i en bakplåtspappersklädd form.
- Grädda i mitten av ugnen i 35 min. Täck över kakan efter ett tag med folie så att den inte blir bränd. Känn med en sticka så att kakan är genomgräddad.
- Låt kakan svalna helt innan du ringlar på frostingen.
- Ställ burken med coconut butter i en kastrull med vatten (utan att det kommer in vatten i burken) och låt sjuda tills innehållet är flytande.
- Häll över hälften av coconut butter i en skål och tillsätt zest från en halv citron och blanda samman.
- Ringla kokosglasyren över kakan och toppa med lite vallmofrön och tunna citronskivor.