Skip to main content

Cauliflower risotto with chanterelles

Blomkålsrisotto med kantareller

4 servings

Plant-based "risotto" made from cauliflower rice, filled with chanterelles and loads of umami from nutritional yeast, a lighter option without compromising on taste.

Ingredients

Do this

  1. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Dela blomkålshuvudet i mindre bitar och pulsera i en matberedare till riskornstora bitar.
  3. Rensa och dela kantarellerna i mindre bitar.
  4. Fräs schalottenlök i avokadoolja på medelvärme. Rör i vitlök och kantareller, salta och stek kantarellerna gyllene.
  5. Sänk temperaturen och fös ihop allt åt sidan i pannan. Tillsätt nötspread och lite vatten i den andra delen av pannan och rör samman till en paste, tillsätt mer vatten efter behov. (Går att byta ut nötspread och vatten mot havregrädde).
  6. Tillsätt buljong och näringsjäst – mild umami och blanda samman.
  7. Vänd ner blomkålsriset och häll på mer vatten om risotton är för torr. När blomkålen är “al dente” alltså mjuk men med lite tuggmotstånd, rör i persilja och spenat.
  8. Ta av från värmen när spenaten börjar tappa formen och smaka av med salt och svartpeppar. Toppa med mer näringsjäst och servera.