Skip to main content

Coconut chocolate cake

Kokoskolatårta
A cake with a crispy base and creamy caramel filling. Super good with cream or fresh fruit and berries on top. Serve as a dessert at dinner or as a cake at the party - a guaranteed favorite for everyone!

Ingredients

Do this

  1. Mixa dadlarna till en smet i en matberedare, tillsätt lite vatten om det går trögt. Häll i granolan och mixa snabbt ihop den med dadlarna till en botten, det ska fortfarande vara lite bitar kvar och det gör inget om den är lite smulig. Botten stelnar när man kyler den. Tryck ut granolabotten i en springform, ca. 12 cm, och ställ i frysen medan du förbereder fyllningen.
  2. Värm den kondenserade kokosmjölken försiktigt under omrörning i en kastrull tills den är genomvarm. Rör hela tiden så att det inte bränner fast i kastrullbotten. Tillsätt den finhackade chokladen och rör tills chokladen smält. Ta ut springformen ur frysen och häll i fyllningen. Ställ tillbaka tårtan i frysen och låt den stelna, minst 1 timme (fyllningen ska vara krämig, inte för hård).