Coconut cream caramel
25 pcs
Perfect basic recipe for vegan toffee made with coconut cream and condensed coconut milk. Eat as is or season with miso for a rounder flavor and more like plain caramel or hojicha for a touch of roasted tea – top with sesame seeds, nuts or cocoa nibs!
Tip! The cool trick – the cooking time can vary depending on the temperature you have on the plate and if you cook a double batch. Dip a little of the batter in cold water and if it can form into a small ball, the batter is ready.
Ingredients
- 1 burkKondenserad Kokosmjölk
- 1/2 burkVispbar Kokosgrädde – Fetthalt 30%
- 1 1/2 dlKokossocker – Karamelliserad & Söt
- 1/2 tskVaniljpulver – Bourbon
Do this
- Koka upp den kondenserade kokosmjölken tillsammans med kokosgrädde, kokossocker och vaniljpulver. Lägg även i eventuell smaksättning.
- Låt kolan småputtra på medeltemperatur tills den tjocknat. Rör i kolan. När kolan släpper i botten av kastrullen är den klar.
- Häll över kolan på ett bakplåtspapper eller i små formar av silikon. Låt stelna innan du skivar.