Saffranskaka med apelsin
6 bitar
En glutenfri och växtbaserad saffranskaka smaksatt med apelsin bjuder på en härlig balans mellan den varma, kryddiga smaken från saffran och den friska, syrliga tonen från apelsinen.
Ingredients
- 0,25 gsaffran
- 1 1/3 dlvatten
- 2 mskagave
- 1 stapelsin, zest och klyftor
Do this
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda samman muffin- & tårtbottenmix, saffran, vatten, kokosolja och agave i en bunke till en smet.
- Riv i apelsinzest i smeten och filea apelsinen.
- Smörj en liten springform (ca 15 cm i diameter) med kokosolja och häll i smeten.
- Stick ner apelsinklyftorna i kaksmeten och grädda kakan i ugnen i ca 25-35 minuter. Känn med en sticka så att kakan är genomgräddad.
- Ta ut och låt svalna innan du serverar.