Saffranskaka med kokostosca
En saftig glutenfri och vegansk saffranskaka toppad med ljuvligt knäckig kokostosca. En smakkombination som är otroligt god och svår att motstå. Perfekt att även skära upp i små rutor och servera som bites.
Ingredients
- 0,25 gsaffran
- 1 1/3 dlvatten
- 2 mskagave
- 1 mskvatten, till tosca
- 1 mskagave, till tosca
- 1 dlkokosflingor, till tosca
Do this
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda samman muffin- & tårtbottenmix, saffran, vatten, kokosolja och agave i en bunke till en smet.
- Smörj en liten springform (ca 15 cm i diameter) med kokosolja och häll i smeten.
- Grädda kakan i ugnen i ca 25-35 minuter. Känn med en sticka så att kakan är genomgräddad.
- Ta ut och låt svalna innan du förbereder kokostoscan.
- Lägg kokossocker, vatten, agave och kokosolja i en panna och låt småputtra på svag värme i ett par minuter.
- Blanda sedan i kokosflingorna och häll direkt på kokosblandningen på den svalnade kakan.