Skip to main content

Tiger cake with matcha & chocolate

Tigerkaka med matcha & choklad

Bake a tiger cake with matcha and chocolate instead of the traditional vanilla and chocolate combination. Super easy to bake with our gluten-free and vegan muffin & cake base mix and brownie mix. Juicy and beautiful cake that is guaranteed to impress everyone!

Do this

  1. Sätt ugnen på 175 °C.
  2. Blanda browniemixen med vatten och kokosolja till en smet och låt svälla i 15 min.
  3. Blanda muffin- & tårtbottenmixen med vatten, kokosolja, agave och matcha till en smet.
  4. Häll den gröna muffinsmeten i en bakplåtspappersklädd form och bred ut så att den täcker botten.
  5. Bred ut browniesmeten ovanpå muffinsmeten.
  6. Tryck ner browniesmeten i botten av formen med en gaffel så att de olika färgerna blandar sig något med varandra.
  7. Grädda i mitten av ugnen i ca. 30 minuter. Känn med en sticka att kakan är klar. Täck kakan med folie de sista minutrarna om den fått fin färg men inte är helt genomgräddad så att kakan inte bränns.
  8. Låt svalna innan du skär upp den i skivor och serverar.