Upside down cake with blueberries and matcha cream

4 servings
A fun dessert where the bottom is on top. Made with our gluten-free muffin & cake base mix and filled with chia jam on blueberries and lightly whipped matcha cream. A dessert that is guaranteed to make an impression!
Ingredients
- 1 1/3 dlvatten
- 3 mskagave
- 2 1/2 dlblåbär, frysta
- 1 mskchiafrön
- 2 dlvalfri vispgrädde
- 1 1/2 tskMatcha – Ceremonial Grade A
Do this
- Sätt ugnen på 175°C.
- Blanda muffin- & tårtbottenmixen med vatten, smält kokosolja och 2 msk agave till en smet.
- Bred ut en tunn kvadrat på ett bakplåtspapper och tryck ner 1/2 dl frysta blåbär. (Det här ska bli toppen av desserten så skapa en så stor ruta som behövs till dina serveringsskålar)
- Grädd i mitten av ugnen i 10–12 minuter. Ta ut och låt svalna helt.
- Värm 2 dl frysta blåbär i en kastrull tillsammans med 1 msk agave.
- Ta bort fårn plattan när blåbären tinat ch blanda ner 1 msk chiafrön. Låt svalna och svälla till en sylt.
- Lättvispa valfri grädde. Sila ner matcha och blanda runt ordentligt.
- Stansa ut 4 cirklar ur blåbärskakan, lika stora som dina serveringsskålar.
- Fördela blåbärssylten i serveringsskålarna. Lägg på den vispade grädden men spara en bit upp till kanten och lägg till sist på den stansade blåbärskakan.
- Toppa med pudrad matcha, blåbär och mynta.