Skip to main content

Upside down cake with blueberries and matcha cream

Upp- & nerkaka med blåbär och matchagrädde

4 servings

A fun dessert where the bottom is on top. Made with our gluten-free muffin & cake base mix and filled with chia jam on blueberries and lightly whipped matcha cream. A dessert that is guaranteed to make an impression!

Ingredients

Do this

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Blanda muffin- & tårtbottenmixen med vatten, smält kokosolja och 2 msk agave till en smet.
  3. Bred ut en tunn kvadrat på ett bakplåtspapper och tryck ner 1/2 dl frysta blåbär. (Det här ska bli toppen av desserten så skapa en så stor ruta som behövs till dina serveringsskålar)
  4. Grädd i mitten av ugnen i 10–12 minuter. Ta ut och låt svalna helt.
  5. Värm 2 dl frysta blåbär i en kastrull tillsammans med 1 msk agave.
  6. Ta bort fårn plattan när blåbären tinat ch blanda ner 1 msk chiafrön. Låt svalna och svälla till en sylt.
  7. Lättvispa valfri grädde. Sila ner matcha och blanda runt ordentligt.
  8. Stansa ut 4 cirklar ur blåbärskakan, lika stora som dina serveringsskålar.
  9. Fördela blåbärssylten i serveringsskålarna. Lägg på den vispade grädden men spara en bit upp till kanten och lägg till sist på den stansade blåbärskakan.
  10. Toppa med pudrad matcha, blåbär och mynta.