Skip to main content

Apple cake with matcha apples

Äppelkaka med matchaäpplen

Gluten-free and plant-based apple cake made from our muffin & cake base mix flavored with cinnamon and topped with green matcha apples. Serve with a green matcha sauce made from coconut butter - a classic apple cake with a green twist!

Ingredients

Do this

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda samman muffin- & tårtbottenmix, vatten, kokosolja, agave och kanel i en bunke till en smet.
  3. Smörj en liten springform med kokosolja. (ca 15 cm i diameter)
  4. Häll smeten i den smorda formen.
  5. Kärna ur äpplen och skär i tunna klyftor.
  6. Vispa ut matchan i pyttelite vatten i en skål och vänd ner äppelskivorna så att de täcks av matchan.
  7. Stick ner äppelklyftorna i kaksmeten och grädda kakan i ugnen i 20-25 minuter. Känn med en sticka så att kakan är genomgräddad.
  8. Ta ut och låt svalna något innan du serverar.