Flatbread med svart vitlöksmayo och tamaristekt svamp

4 st
Glutenfria flatbreads toppade med krämig mayo smaksatt med svart vitlök, lättstekt mangold och tamaristekt ostronskivling – en svampmacka med mycket umami! Passar lika bra som en egen rätt eller som tillbehör till soppa.
Ingredients
- 1 påseFlatbreadmix – Glutenfri
- 2 dlvatten
- 2 mskkikärtsspad
- 1 mskdijonsenap
- 4–6 klyftorSvart Vitlök – Söt Umami
- ca 70 gMangold (går också bra med spenat)
- 1 klyftavitlök, finhackad
- 150 gOstronskivling (valfri svamp)
- 1–2 mskTamari – Kraftig & Fyllig
Do this
- Häll flatbreadmixen i en bunke och tillsätt vatten, avokadoolja och äppelcidervinäger. Blanda och låt svälla i bunken ca 20 min. Förbered tillbehören under tiden.
- Dela degen i fyra delar och kavla eller tryck ut till runda flatbreads. Stek dem i en torr stekpanna tills de fått fin färg på båda sidor och blivit genomgräddade.
- Mixa kikärtsspad, dijonsenap, umeboshivinäger och svartvitlök med en stavmixer.
- Tillsätt avokadoolja i en tunn stråle och mixa tills du får en tjock majonäs.
- Skär mangolden i stora bitar och stek lätt i avokadoolja tillsammans med vitlök.
- Riv ostronskivling i mindre bitar och stek i avokadoolja. Tillsätt tamarin när svampen fått fin färg. Tamarin ska endast stekas in i svampen snabbt, annars blir svampen bränd.
- Bred svart vitlöksmayo på flatbread, toppa med lättstekt mangold, tamaristekt svamp och strö över shiso.