Pumpasoppa med ingefära och chili

4–6 portioner
Krämig pumpasoppa smaksatt med färsk ingefära och chili som tillför både friskhet och lite hetta – en perfekt kontrast till pumpans naturliga sötma. Servera med kokosbacon och nygräddade flatbreads!
Ingredients
- 1 stbutternut pumpa
- 2 stpalsternacka
- 1 ströd paprika
- 2 stjälkarselleri
- 1/2 stgul lök
- 4 cmfärsk ingefära
- 2 mskAvokadoolja – Neutral
- 1 mskgurkmeja
- 6 dlvatten
- 250 mlkokosmjölk
- 1 mskLantbuljong – Original
- 1 stcitron, saften
- 1 tskchiliflakes
Do this
- Skala pumpa och palsternacka. Skär pumpa, palsternacka, selleri och paprika i 2 cm stora kuber.
- Hacka löken och finhacka ingefäran och stek i en kastrull tillsammans med avokadoolja och gurkmeja på medeltemperatur tills löken mjuknat.
- Tillsätt de hackade grönsakerna, vatten, kokosgrädde och lantbuljong. Låt koka upp, rör om och sänk till medeltemperatur. Låt puttra i ca 25 minuter eller tills alla grönsaker är mjuka. Rör om då och då för att förhindra att det fastnar i botten.
- Mixa allt med en stavmixer till en slät soppa. Smaka av med salt, citron och chiliflakes efter eget tycke. Späd med vatten om soppan är för tjock.
- Toppa soppan med kokosbacon vid servering.