Ice cream bomb
A classic in a new twist with gluten-free brownie, vegan coconut ice cream with berries and smooth meringue on a chickpea spread - easy to make, magically delicious and insanely beautiful!
Ingredients
- 1 påseBrowniemix – Glutenfri
- 1 burkKondenserad Kokosmjölk
- 1/2 tskVaniljpulver – Bourbon
- 8 stjordgubbar och björnbär, frysta
- 1/2 dlkikärtsspad, från en förpackning färdigkokta
- 1 dlRaw Agave – Naturell
Do this
- Blanda mixen med kokosolja enligt anvisningen på förpackningen. Bred ut smeten ca 1 cm tunn på ett bakplåtspapper och baka i ugnen i ca 10 minuter.
- Låt svalna helt och stansa ut bottnar lika stora som formarna till glassen.
- Vispa kokosgrädden fluffiga och vispa sedan ner den kondenserade mjölken och blanda i vaniljpulver.
- Lägg över glass-smeten och bären i portionsformar av silikon (ca ¾ dl ).
- Lägg på en utstansad browniebotten och ställ in i frysen. Det går bra att förbereda och förvara glassbakelsen i frysen (utan marängen).
- Detta görs precis innan servering. Vispa kikärtsspad och vinger till ett skum med elvisp eller hushållsassistent.
- Koka upp agave i en kastrull och häll långsamt ner den varma agaven i kikärtsspadet medans du fortsätter vispa. Vispa samman till en fast maräng.
- Ta ut glassarna ur frysen. Täck varje glassbomb med marängsmeten och bränn av med en brännare. Servera direkt.