Skip to main content

Ice cream bomb

Glassbomb
A classic in a new twist with gluten-free brownie, vegan coconut ice cream with berries and smooth meringue on a chickpea spread - easy to make, magically delicious and insanely beautiful!

Ingredients

Do this

  1. Blanda mixen med kokosolja enligt anvisningen på förpackningen. Bred ut smeten ca 1 cm tunn på ett bakplåtspapper och baka i ugnen i ca 10 minuter.
  2. Låt svalna helt och stansa ut bottnar lika stora som formarna till glassen.
  3. Vispa kokosgrädden fluffiga och vispa sedan ner den kondenserade mjölken och blanda i vaniljpulver.
  4. Lägg över glass-smeten och bären i portionsformar av silikon (ca ¾ dl ).
  5. Lägg på en utstansad browniebotten och ställ in i frysen. Det går bra att förbereda och förvara glassbakelsen i frysen (utan marängen).
  6. Detta görs precis innan servering. Vispa kikärtsspad och vinger till ett skum med elvisp eller hushållsassistent.
  7. Koka upp agave i en kastrull och häll långsamt ner den varma agaven i kikärtsspadet medans du fortsätter vispa. Vispa samman till en fast maräng.
  8. Ta ut glassarna ur frysen. Täck varje glassbomb med marängsmeten och bränn av med en brännare. Servera direkt.