Jackfruit patties
6 steaks
Vegan meaty steaks on jackfruit with a texture reminiscent of fish, perfect to serve as "No-Fish cakes" together with a cold tahini dip and a wedge of lime - go vegan meat!
Ingredients
- 1/2 burkGrön Jackfrukt – Naturell
- 2 dlsvarta bönor, färdigkokta
- 1–2 tskVeggiebuljong
- 1 stlime
- 1 bitchilifrukt, finhackad
- 2 mskbovetemjöl
- 1 mskdill, hackad
- 2 mskFurikake – Original
Do this
- Skölj och sila bort vattnet på Jackfrukten. Torka gärna bitarna lite extra genom att lägga dem mellan hushållspapper.
- Skölj och sila de svarta bönorna och låt att vatten rinna av.
- Mixa Jackfrukten till strimlor i en matberedare eller blender (alternativt finhacka med en kniv) och lägg över i en bunke.
- Mixa bönorna i matberedare så att de mosar sig (de behöver inte vara helt släta), blanda med jackfrukten.
- Krydda med tamari, coconut aminos, veggiebuljong och riv ner skalet av en limefrukt.
- Blanda i chili, bovetemjöl och dill.
- Smaka på smeten och tillsätt mer kryddning om det behövs men om du blandar i mer vätska kan du behöva justera mängden bovetemjöl eftersom du inte vill ha för blöt smet.
- Forma biffar och toppa varje biff med lite furikake.
- Stek biffarna på medeltemperatur i kokosolja tills de är gyllenbruna och låt dem sedan torka i 10 minuter i ugnen på 190 grader.