Skip to main content

Jackfruit patties

Jackfruitbiffar

6 steaks

Vegan meaty steaks on jackfruit with a texture reminiscent of fish, perfect to serve as "No-Fish cakes" together with a cold tahini dip and a wedge of lime - go vegan meat!

Ingredients

Do this

  1. Skölj och sila bort vattnet på Jackfrukten. Torka gärna bitarna lite extra genom att lägga dem mellan hushållspapper.
  2. Skölj och sila de svarta bönorna och låt att vatten rinna av.
  3. Mixa Jackfrukten till strimlor i en matberedare eller blender (alternativt finhacka med en kniv) och lägg över i en bunke.
  4. Mixa bönorna i matberedare så att de mosar sig (de behöver inte vara helt släta), blanda med jackfrukten.
  5. Krydda med tamari, coconut aminos, veggiebuljong och riv ner skalet av en limefrukt.
  6. Blanda i chili, bovetemjöl och dill.
  7. Smaka på smeten och tillsätt mer kryddning om det behövs men om du blandar i mer vätska kan du behöva justera mängden bovetemjöl eftersom du inte vill ha för blöt smet.
  8. Forma biffar och toppa varje biff med lite furikake.
  9. Stek biffarna på medeltemperatur i kokosolja tills de är gyllenbruna och låt dem sedan torka i 10 minuter i ugnen på 190 grader.