Skip to main content

CREAM CAKE

GRÄDDTÅRTA

Quick and insanely good cake with a juicy vanilla-flavored base made from our gluten-free muffin & cake base mix. Filling with Dulce de Coconut mixed with berries and topped with fluffy whipped coconut cream - delicious, plant-based and gluten-free!

Do this

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Häll muffin- & tårtbottenmixen i en stor skål. Tillsätt vatten, smält kokosolja och två nypor salt och blanda samman.
  3. Häll smeten i en springform (ca 22 cm i diameter) och grädda i 20-25 minuter. Känn med en sticka att den är färdiggräddad. Låt tårtbotten svalna och dela sedan på mitten för att få två lager.
  4. Blanda ungefär hälften av jordgubbarna med dulce de coconut och bre ut mellan tårtbottnarna.
  5. Vispa kokosgrädden till en len grädde och bre ut på toppen av tårtan.
  6. Skiva upp resten av jordgubbarna att toppa tårtan med.