Skip to main content

UPP- & NER MJUK PEPPARKAKA MED PÄRON

UPP- & NER MJUK PEPPARKAKA MED PÄRON

En glutenfri saftig mjuk pepparkaka bakad som en upp-och-ner-kaka med päronskivor och en len, karamellig dulce de coconut. När den vänds får kakan en glansig, söt och mjuk topping med päron som möter den kryddiga, mjuka pepparkakan – en julig och lyxig dessert. Toppa gärna med hackade, rostade hasselnötter för extra crunch och smak. 

Ingredients

Do this

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Häll kakmixen i en bunke och blanda med vatten och smält kokosolja till en smet. Låt svälla i 10 minuter.
  3. Klä en springform (diameter ca 24cm) med bakplåtspapper och bred ut dulce de coconut i botten.
  4. Lägg päronskivorna i ett mönster på dulce de coconut och häll försiktigt över kaksmeten.
  5. Grädd i mitten av ugen i 25–30 minuter. Känn med en sticka att kakan är genomgräddad.
  6. Vänd upp- & ner på kakan och toppa med rostade hackade hasselnötter.