BUNS WITH THREE DIFFERENT FILLING
A vegan and gluten-free bun recipe with three different types of filling so you can easily vary according to your taste.
Ingredienser
- 5 dlbovetemjöl
- 9 dlmandelmjöl
- 5 dlrismjöl
- 2 1/2 dlKokossocker – Karamelliserad & Söt
- 1 nypaHimalayan Crystal Salt
- 1 1/2 dlpsyliumhusk
- 1/2 dlChiafrön
- 12 gtorrjäst
- 2 mskkardemumma
- 9 dlkallt vatten
- 1 dlRaw Agave Naturell
- 1/2 dlrapsolja
- 4 mskceylonkanel (kanelfyllning)
- 1 1/2 dlRaw Agave Naturell (vaniljfyllning)
- 1/3 dlvatten (äppelfyllning)
- 2 mskceylonkanel (äppelfyllning)
- 2 stäpple, rivet (äppelfyllning)
- 1 mskvatten (topping)
- 1 dlkokosflingor (topping)
Gör så här
- Blanda alla torra ingredienser till degen i en bunke.
- Tillsätt vatten, agave och rapsolja och knåda ihop till en deg.
- Ställ in degen i kylen för att kalljäsa över natten (ca 12 timmar). Ta fram på morgonen och låt stå i rumstemp i ca 2 timmar innan du bakar ut den.
- Blanda samma ingredienserna till den fyllning du valt.
- Kavla ut degen till en rektangel. Använd gärna bakplåtspapper mellan bord och deg.
- Bred på fyllningen och rulla ihop degen och skär upp i ca 30 bullar. OBS! om du valt äppelfyllningen riv över äpplet på fyllningen innan du rullar ihop degen.
- Lägg bullarna på en bakplåtspappersklädd plåt.
- Blanda agave med lite vatten och pensla bullarna. Välj sedan mellan Ekologiska cashewnötter, Ekologiska mandlar eller kokosflingor att strö på som topping.
- Grädda i mitten av ugnen i 160 grader i ca 14 min.